Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Hoorn | huizen, straten, mensen 2.0

Naslagwerk geheel doorzoekbaar

Het bekende naslagwerk uit het jubileumjaar 1982 hhsm-boek 1982 is in het jubileumjaar 2017 in zijn geheel online toegankelijk én qua tekst doorzoekbaar gemaakt.

De inhoud van het oorspronkelijke boek is bovendien aangevuld met het complete Adresboek 1949, dus ook van de toendertijd bestaande straten buiten de stadssingels.

Werden in het boek gebeurtenissen welke meerdere huisnummers betreffen veelal in één regel beschreven, in de digitale versie worden deze regels zoveel mogelijk bij elk van de huisnummers vermeld zodat per huisnummer zowel bewoners als gebeurtenissen worden getoond.

Bij gebeurtenissen werd regelmatig vermeld ”Zie nr.X” en kon men bij nummer X de omschrijving van de gebeurtenis lezen; in deze versie wordt veelal direct de omschrijving getoond.

Het digitale boek is samengesteld in Excel waardoor gebruik kan worden gemaakt van de vele filter- en selectiemogelijkheden die standaard in dit programma beschikbaar zijn, maar aangezien deze mogelijkheden niet bij elke bezoeker bekend zullen zijn is in het bestand een Handleiding met voorbeelden opgenomen.

Initiatief en realisatie : Gerard van Stijn.

Keuzemogelijkheid uit twee versies:

1. Database-versie - met onder andere vooraf gedefinieerde zoekopdrachten en inclusief koppeling met de Beeldbank van de Vereniging Oud Hoorn waardoor de bijbehorende foto's (indien aanwezig) kunnen worden getoond, hier te starten.Start database hhsm-boek

2. Excel-versie zonder koppeling met de Beeldbank

Hoe de Excel-versie te openen?

Het Excel-bestand is te openen door te klikken op hier waarna het volgende wordt getoond

openen hhsm-boek

Klik vervolgens op de bestandsnaam en Excel Online zal starten en aangezien het een redelijk groot bestand is kan het, afhankelijk van de internetverbinding, even duren voordat het bestand wordt geopend en het blad Intro wordt getoond.

Bent u voor de eerste maal bezoeker of wilt u verdere uitleg over het bestand en de mogelijkheden, dan adviseren wij u om eerst de handleiding door te lezen.

NB. Het boek, ook in de hier aangeboden vorm, is een productie onder auteursrecht. De daarop betrekking hebbende bepalingen vindt u hier.

Mocht u over het HHSM-boek 2.0 vragen hebben of suggesties, dan kunt u een email sturen aan de werkgroepHHSM@oudhoorn.nl.