Oud Hoorn Jubileum (archief)

Oud Hoorn Monumenten vereeuwigd

27-10-2007

Op de komende ledenvergadering Breitling replica watches van 27 oktober in de Noorderkerk presenteren onderstaande kunstenaars hun impressie van de Monumenten die de vereniging in haar bezit heeft.

De vereniging bezit vijf historische monumentale panden. Vijf Hoornse kunstenaars vragen we om elk een ontwerp van één Swiss replica watches zo'n pand te maken. De zeefdrukken zijn tegen de kostprijs door leden en belangstellenden aan te schaffen. De papiermaat waarop gewerkt wordt is 50 x 70 cm.

De panden zijn als volgt verdeeld:

Christiaan Heidenrijk:

Breed 12 Vestinggracht sinds 1426 Breed heette eerst Smerige horn. In 1741 gedempt. 17e eeuws halsgevel vensters met 18e eeuws roeden Was eigendom van Jacob Blokker Sinds 1973 eigendom van Vereniging Luxury replica watches Oud Hoorn. Gedenksteen in 1974 aangebracht

Peter Dorleijn:

Bierkade 10 Bierkade, ontstaan 1420 en ca. 1558 een schiereiland geworden. Oorspronkelijke trapgevel verdwenen, houten pui ANNO XVID · XVIIA Sinds 1936 eigendom van Vereniging Oud Hoorn.

Thea van Lier:

Onder de Boompjes 8 ANNO XVII huisje met Rolex replica watches pothuis & luifel. Sinds 1975 eigendom Vereniging Oud Hoorn

Arie de Jong:

Schoolsteeg 7 Ondiep hoekpand, door hoog aan de voorzijde afgesnoten gevel op balkkoppen

Peter de Rijcke:

Onder de Boompjes 22/Pakhuisstraat 3