Wedstrijd voor amateurschilders Westfries Genootschap

11-07-2009

wfg

Ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Westfries Genootschap wordt in het Westfries Museum in Hoorn een tentoonstelling gehouden van werken van West-Friese naïeve schilders.
Deze tentoonstelling loopt van 11 juli tot en met 20 september.
Het genootschap en het museum organiseren voorafgaand aan de expositie een wedstrijd voor amateurschilders met als thema 'Dit is West-Friesland'.
Iedereen wordt uitgenodigd mee te doen, alle schildertechnieken zijn geoorloofd. Er zijn twee categorieën: jeugd en volwassenen.
Stuur een afbeelding (als digitale of analoge foto) van uw werk naar westfriesgenootschap@planet.nl of Postbus 2125, 1620 EC Hoorn. U kunt maximaal drie werken inzenden. De schilderijen mogen niet groter zijn dan 50x60 centimeter. De inzendtermijn sluit 19 juni 2009.
De jury bestaat uit Jannie Kuiper-Wetsteen (naïef schilder uit Nieuwe Niedorp), Harold Bos (kunsthistoricus en bestuurslid genootschap) en Ad Geerdink (directeur Westfries Museum).
De winnende schilderwerken krijgen een prijs en worden tentoongesteld in het Westfries Museum.