Actie 2017   Een eeuw lang actief voor Hoorns erfgoed

Activiteit divers (archief)

Van frickedil tot vinkenpastei

29-03-2011

wfa
Lezing over de Hollandse keuken in de Gouden Eeuw

Op dinsdag 29 maart geeft Peter Rose in het Westfries Museum een lezing over de Hollandse keuken in de Gouden Eeuw. Rose is geboren in Nederland, maar woont al haar halve leven in Amerika, in de buurt van New York. Daar raakte ze als voedseljournaliste geïnteresseerd in de keuken die Hollandse kolonisten begin zeventiende eeuw mee naar Amerika namen en die tot vandaag het eetpatroon van de Amerikanen beïnvloedt. Zij schreef hier verschillende boeken over.
De lezing, die gegeven wordt in het Nederlands, begint om 19.30 uur. Er is een beperkt aantal zitplaatsen. Dus wilt u de lezing bijwonen, geeft u zich dan op bij het secretariaat van het Westfries Museum: 0229 280028. De toegang is gratis.

 

Activiteiten overzicht