Carillonconcert door Rien Donkersloot 19.30-20.30

29-07-2015

carillonLUISTERPLAATSEN welke tijdens de avondconcerten geopend zijn:
- De tuin van het Statenlogement aan de Nieuwstraat
(aan de zijkant van het gebouw, de tweede ingang, Nieuwsteeg 40)
- De Bijbelse tuin van het Foreestenhuis is toegankelijk vanuit de Schoolsteeg

Beiaardconcert door Rien Donkersloot

1 Preludium, fuge und allegro BWV 998 Johann Sebastian Bach
(1685-1750)

2 Variaties over ‘Unser dummer Pöbel meint’ Wolfgang Amadeus Mozart
KV 455 (1756-1791)

3 Cantique de Jean Racine Gabriel Fauré
opus 11 (1845-1924)

4 Sprookje Jef Rottiers
(1904-1985)

5 Peer Gynt-Suite, opus 46 nr. 1 Edvard Hagerup Grieg
• Morgenstimmung (1843-1907)
• Åses Tod
• Anitras Tanz
• In der Halle des Bergkönings

Rien donkersloot

Rien Donkersloot werd in 1985 geboren te Rotterdam. Op 12-jarige leeftijd komt Rien voor het eerst in aanraking met de beiaard tijdens een bezoek aan het carillon van de Laurenskerk in Rotterdam. Sindsdien is hij gefascineerd door de klank van klokken.
Hij studeerde orgel aan het conservatorium van Rotterdam
In juni van 2008 behaalde hij het diploma 2e fase met een 9,5 als eindcijfer; hoofdvakdocenten waren Bas de Vroome en Ben van Oosten. Tevens behaalde hij het diploma kerkmuziek. Daarnaast won hij diverse prijzen op (Internationale) orgelconcoursen.
Zijn eerste beiaardlessen volgde hij bij Roy Kroezen. Daarna studeerde hij aan de Nederlandse Beiaardschool in Amersfoort bij Frans Haagen. In 2011 behaalde hij zijn diploma ‘Master of Music’ cum laude. Daarnaast deed hij, als onderdeel van zijn Masterstudie onderzoek naar vroeg-20e eeuwse beiaardmuziek in Nederland.
In september 2009 won hij de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Wavre (België) en tevens de 1e prijs op het internationale beiaardconcours in Gorinchem.
In 2012 behaalde hij de 1e prijs op het Internationale Sweelinck Beiaardconcours in Groningen. In 2014 behaalde hij de 4e prijs tijdens de Koningin Fabiola wedstrijd in Mechelen.
Rien is stadsbeiaardier van Haarlem. Hij bespeelt daar de carillons van de Grote of Sint Bavokerk en de Bakenessertoren. Daarnaast is hij stadsbeiaardier van Goes en gemeentebeiaardier van Ridderkerk. Rien is sinds maart 2012 hoofdorganist van de St. Joriskerk in Amersfoort; daarnaast is hij verbonden aan de Laurentiuskerk te Mijnsheerenland.
Verder heeft hij een uitgebreide lespraktijk en is hij actief als concertorganist en (koor)begeleider. Van zijn orgelspel verschenen vijf cd’s, die in de pers zeer positief werden ontvangen. (www.riendonkersloot.nl)

Der Glockengieβe

Een beschrijving van het carillon treft u hier aan op onze site