Stadswandeling (archief)

Jubileumwandeling 100 jaar Oud Hoorn; 14.00 uur Rode Steen

17-09-2017

oudhoorn

Oud Hoorn viert dit jaar haar 100ste verjaardag. Dat is een feestelijke jubileumwandeling waard. Op zondagmiddag 17 september staan onze gidsen op de Rode Steen klaar om wandelaars mee te nemen langs feestelijke gebeurtenissen uit de Hoornse geschiedenis.

100 jaar Oud Hoorn: een feestelijke aangelegenheid

De route gaat van de Rode Steen (de onthulling van het beeld van JP Coen), de Kaap Hoorn-vaarders (hoe vieren zij feest naar het ronden van de Kaap) via de Oosterkerk (er is weer een prachtig glas-in-loodraam bijgekomen) naar het Doelenplein. Daar treden de Notenkrakers op en delen de gidsen een lekkernij uit aan alle deelnemers.

De Oud Hoorn Jubileumwandeling start zondagmiddag 17 september om 14:00 uur op de Rode Steen en duurt anderhalf uur. Deelname is gratis.

Foto: Tegeltableau historische vereniging Oud Hoorn. Bron: Kwartaalblad Oud Hoorn 1997/2

Voor een privéwandeling op maat voor scholen of ter gelegenheid van b.v. familiefeest, verenigings- of zakenuitje kunt u contact opnemen met gidsen@oudhoorn.nl.