Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Begraafplaats Drieboomlaan 150 jaar   (03-04-2022)

Kapel Drieboomlaan HoornDe begraafplaats aan de Drieboomlaan in Hoorn bestaat 150 jaar en dat wordt zondagavond 3 april gevierd op het terrein zelf. Tijdens de avond zal Egbert Ottens van Oud Hoorn spreken over de geschiedenis van de graven en de begraafplaats. Er is daarnaast een moment van bezinning, zang, aandacht voor werkzaamheden die recent zijn uitgevoerd en er wordt een jubileumboekje aan de burgemeester aangeboden over het kerkhof. Daarna worden drie monumentale bomen - de paardenkastanje (150 jaar oud) en twee platanen (120) - aangelicht en volgt een toast.

(Tekst gaat door onder de foto)

Tijdens de jubileumviering horen belangstellenden over de geschiedenis van de graven en het kerkhof zelf.

Tijdens de jubileumviering horen belangstellenden over de geschiedenis van de graven en het kerkhof zelf.© Archieffoto Jaap van der Pijll

Uitnodiging

Het bestuur van de Rooms-katholieke Mattheüsparochie, locatieteam Hoorn-Centrum en de kerkhofgroep nodigen geïnteresseerden uit om bij de viering aanwezig te zijn. Belangstellenden dienen zondag 3 april om 19.45 uur aanwezig te zijn bij de begraafplaats aan de Drieboomlaan.

Het schitterende interieur van de kapel op de R.K. begraafplaats aan de Drieboomlaan.

De bijeenkomst had eigenlijk in 2021 (het kerkhof is in 1871 opgericht) moeten plaatsvinden, maar kon toen niet doorgaan vanwege het coronavirus.

Bron: NHD

Zie ook: Kapel Kerkhof Drieboomlaan

Het ingnangshek van het Kerkhof

 

Nieuwsarchief