Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Welkom op Open Monumentendag   (24-08-2022)

Begraafplaats Keern

Welkom op Open Monumentendag op begraafplaats Keern

Op zaterdag 10 september 2022, Open Monumentendag in Hoorn, wordt op begraafplaats Keern dit jaar weer iets nieuws toegevoegd aan de voorzieningen. Vorig jaar het hek en de banken, nu de borden.

Er komen drie informatieborden, ontworpen door Maartje Durge uit Enkhuizen, waarop een overzicht van de geschiedenis van de monumentale begraafplaats uit 1830 en enkele bijzondere graven te zien zijn. Het tweede bord toont de plattegrond en het derde de huisregels.

Met name bij de plattegrond is iets bijzonders: de QR-code van namen en graven. Tot nu toe kon iemand die op de begraafplaats naar het graf van zijn voorouders zocht, dit moeilijk vinden. Nu kan het digitaal.

Wethouder Axel Boomgaars van monumenten en nog veel meer zal de borden onthullen en de QR-code in gebruik stellen. Dat gebeurt om 11.30 uur.

Dat de begraafplaats nog steeds een functie vervult, blijkt uit de recente begravingen en bijzettingen. En het feit dat deze door het wekelijkse werk van vrijwilligers er weer goed uitziet, stimuleert nabestaanden om hun graf te onderhouden. Al met al een waardige plaats voor herinneringen.

Het is mogelijk met een rondleiding over de begraafplaats te gaan en de belangrijkste bezienswaardigheden te bekijken. Natuurlijk kan iedereen ook zelf vrij rondlopen.

En aanmelden als VRIEND en als vrijwilliger is vanzelfsprekend zeer welkom.

Adres Dampten 27, Hoorn

Contact vriendenkeern@hotmail.com

Rita Lodde-Tolenaar, secretaris

0229 275300

 

 

Nieuwsarchief