Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Een herinneringsbank in mozaïek

Wie doet mee?

  (04-11-2022)

Begraafplaats Keern

Iedereen heeft in zijn leven wel eens afscheid moeten nemen van een naaste. Niet altijd is er nog een graf of een plaats waar je heen kunt gaan om degene te gedenken. We hebben gemerkt dat daar wel behoefte aan is. We vinden bijvoorbeeld met enige regelmaat op plekken waar graven zijn geruimd bloemen met een kaartje: we missen je…

Bankje begraafplaats Daarom hebben wij, in navolging van de mijmerbank in Ursem, het plan opgevat om een herinneringsbank in mozaïek te gaan maken. Op de bank komen kenmerkende beelden van onze stad en we willen ieder die daar behoefte aan heeft in de gelegenheid stellen om zelf een symbool of een herinnering aan te dragen. Bijvoorbeeld een molen voor een overleden vader die molenaar was, een motor voor een fanatieke motorrijder, etc.

Dit symbool zal kunstenaar Yvon Vlaar omzetten in een mozaïekontwerp. Wie wil, kan onder professionele begeleiding zelf de mozaïeksteentjes plakken. Als je daar geen behoefte aan hebt, doen anderen dat voor je. Voor ieder symbool/herinnering vragen wij een bijdrage in de kosten van € 35. Op de bank is plaats voor ongeveer 50 symbolen / herinneringen.

We willen begin 2023 beginnen met het plakken van de mozaïeksteentjes. De onthulling van de herinneringsbank zal omstreeks juni 2023 plaatsvinden.

Wil je een herinnering op de bank (laten) aanbrengen, meld je dan vóór  1 december 2022 via vriendenkeern@hotmail.com.

Wil je helpen plakken, dan kun je dat ook via vriendenkeern@hotmail.com berichten. Er hebben zich al wat mensen gemeld.

 

Nieuwsarchief