Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoorn, huizen, straten, mensen bestaat 40 jaar!   (22-11-2022)

Hoorn: huizen, straten, mensen momenten uit de geschiedenis van monumentenIn het jubileumjaar 1982 van de vereniging Oud Hoorn, nu veertig jaar geleden, verscheen het boek Hoorn, huizen, straten, mensen. Dit is een goede aanleiding om het destijds unieke, inmiddels zo vertrouwde en nog steeds veelgebruikte boek nog eens in de lucht te steken. Het mag een icoon worden genoemd dat staat voor wat Oud Hoorn onder andere wil zijn: een bron van informatie en inspiratie.

De samenleving is intussen door digitalisering enorm veranderd. Daarom hadden we al op de website en in de Kennisbank van Oud Hoorn een pdf-versie van het boek neergezet. Die is echter statisch en niet gelinkt aan andere kennisbronnen. Het publiek, zeker de jongere generaties, is steeds meer gericht op online zoeken en doorklikken. Daarmee dreigt het mooie HHSM-boek op de achtergrond en op den duur in totale vergetelheid te raken. Om dat te voorkomen hebben we naast HHSM-pdf nu ook HHSM-online gemaakt. Zo is het boek toekomstbestendig.

Hiermee geven we tegelijk een eresaluut aan degenen die veertig jaar geleden dit monumentale boek hebben bedacht en gemaakt!

 

Zie:  Kennisbank Vereniging Oud Hoorn (beeldbank-oudhoorn.nl)

 

Vragen, opmerkingen of suggesties zijn welkom via werkgroephhsm@oudhoorn.nl

 

 

Nieuwsarchief