Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Stille Tocht en dodenherdenking   (24-04-2023)

comite 40-45

De Stille Tocht 2023 in Hoorn is op donderdag 4 mei en begint om 19.30 uur bij schouwburg Het Park. Spreker tijdens de dodenherdenking dit jaar is de musicus Wouter Hakhoff. Het 4-mei concert wordt verzorgd door Musical Popkoor BROADWAY. In De Boterhal is van 29 april tot en met 21 mei de expositie Leven met oorlog te zien. Daarnaast zijn er diverse activiteiten met de Tweede Wereldoorlog als thema.

De Stille Tocht begint om 19.30 uur op het plein bij schouwburg Het Park. Vanaf dat punt volgt de tocht de route die vijf onschuldige Nederlanders in 1945 hebben gevolgd op weg naar hun executie door de Duitsers. De tocht, voorop gegaan door een trommelaar, passeert diverse oorlogsmonumenten. Kinderen leggen bloemen.

Stille tochtDodenherdenking

Foto Benno Ellerbroek Fotgrafie Hoorn


Rond 19.45 uur arriveert de stoet op het  Kerkplein. Om 19.58 uur speelt trompettist Rien de Vroome de hymne gevolgd door twee minuten stilte. Na het spelen van het Wilhelmus door het Hoorns Harmonieorkest, leest een leerling van de Roald Dahlschool een gedicht voor. Musicus Wouter Hakhoff verzorgt de 4-mei toespraak. Daarna volgt de kranslegging door diverse organisaties en kan iedereen die dat wil eigen bloemen neerleggen. Voor het eerst zal ook een krans worden gelegd namens de Indische gemeenschap.

4-mei concert

Aansluitend op de dodenherdenking volgt om circa 20.45 uur het 4-mei concert in de Oosterkerk. Musical popkoor BROADWAY brengt een programma over herinneringen en emoties en over vertrouwen en verbondenheid. Op het programma staan de volgende liederen: Soldaat Van Oranje, Speechless, Do You Hear The People Sing, Don't Worry About Me, Fireflies, My Valentine, This Is Me, A Million Dreams, Come Alive. Het concert begint om circa 20.45 uur; de deuren zijn vanaf 20.15 uur open. Het concert is gratis, maar vol=vol.

 

Nieuwsarchief