Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (komend)

Cursus Cultuurhistorie Hoorn start 22 augustus

22-08-2021

Kaartstudie op locatie

Vereniging Oud Hoorn neemt u komend najaar op zes zondagochtenden mee door de geschiedenis van Hoorn. Vanaf het ontstaan van de nederzetting via de Middeleeuwen naar de bloeiperiode tijdens de Gouden Eeuw tot de veerkracht na een periode van verval.

Ook het gebouwde erfgoed komt aan de orde. Overal in de binnenstad vertegenwoordigen monumenten de rijke vormentaal van verschillende bouwstijlen. Gevelstenen waren niet alleen bedoeld om te pronken en waarom staan sommige voorgevels schuin? 

Uitleg over bouwkunst van poortjes

Praktijk 

Erfgoed moet je vooral beleven! Leer Hoorn kennen aan de hand van rondleidingen, presentaties, films, kaartstudie en speurtochten. De bijeenkomsten vinden om de twee weken plaats en duren ongeveer twee uur. 

Cursusmap 

In het cursusbedrag zit een uitgebreide cursusmap begrepen. Ieder thema wordt toegelicht aan de hand van een aantal samenvattingen en een aantal publicaties waarmee deelnemers zich kunnen verdiepen. 

Cursusmap

De kosten zijn 129,- voor leden en 149,- voor niet leden. De cursus start op 22 augustus, aanmelden via educatie@oudhoorn.nl.

 

 

 

 

  Overzicht -