Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Winkelassortiment

Het winkelassortiment vindt u op ons verenigingsadres: Onder de Boompjes 22, meer informatie vindt u hier

Winkelartikel: Toen & Thans - Hoorn in heden en verleden

Toen & Thans

Hoorn in heden en verleden


Auteur
Wiggelaar, Willy; Wester, Jacques; Ellerbroek, Benno
Uitgever
Publicatiestichting Bas Baltus
Jaar
2017
ISBN
978-90-76385-21-1
Prijs
€ 12,50; herdruk beschikbaar


Toen & Thans: een momentopname

Dwalend door Hoorn krijg je de indruk dat er in de loop van de eeuwen weinig is veranderd. En dat klopt. Ten dele. De geschiedenis ligt hier op straat, de gevels van de vele goed bewaard gebleven monumenten verhalen van een roemrijk verleden. Er is echter ook heel wat veranderd aan onze mooie stad. Soms ten goede, maar zeker niet altijd…

Vereniging Oud Hoorn bestaat dit jaar 100 jaar (1917-2017). Als “hoeder van de stad” geven we in ons jubileumjaar graag een kijk op de veranderingen die Hoorn heeft ondergaan. Welke locaties zijn er de afgelopen 100 jaar hetzelfde gebleven, welke zijn veranderd? Oude foto’s en ansichtkaarten geven een mooi beeld van hoe het ooit was. De fraaie foto’s van de Hoornse fotograaf Benno Ellerbroek tonen ons de situatie in 2017. Soms haast identiek, soms onherkenbaar veranderd.

Hoe dan ook: het is een momentopname. Want de stad is altijd aan verandering onderhevig. Over tien jaar ziet het er op veel plaatsen weer anders uit. En over 100 jaar? Als het aan de Vereniging Oud Hoorn ligt, zullen oude en nieuwe monumenten dan de aanblik van de stad bepalen. Maar wel altijd in dialoog met de bewoners, gebruikers en bezoekers van de stad.