Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoorn uitgebreid aan bod in magazine Herenhuis   (27-08-2008)

Het woonmagazine Herenhuis heeft in haar nieuwste editie uitgebreide aandacht voor Hoorn. In de zestiende en zeventiende eeuw kreeg Hoorn grote internationale bekendheid in de handel, scheepvaart en scheepsbouw. Herenhuis laat zien dat dit nog steeds zichtbaar is in de weelderige bouwkunst van weleer. Herenhuis ligt vanaf donderdag 28 augustus in boek- en tijdschriftenwinkel.

herenhuis

Fascinerende onderwerpen
Herenhuis is het eerste magazine dat zich volledig richt op (het wonen in) historische panden. Naast de reportage over de bouwkunst in Hoorn wordt ook uitgebreid aandacht geschonken aan de geschiedenis van de trapgevel, die eveneens rijk vertegenwoordigd is in Hoorn. Verder kijkt Herenhuis binnen in een tegelbakkershuis in Harlingen en een gerestaureerde kruidenierswinkel in het Achterhoekse Bontebrug.

In een praktisch katern geeft Herenhuis informatie over onderhoud, nieuwe ontwikkelingen, tuintips en leuke ‘weetjes’. Natuurlijk is een agenda opgenomen met interessante activiteiten voor de herenhuisbewoner en de aanraders voor Open Monumentendag op 13 en 14 september.

Bijzondere formule
Herenhuis vormt een unieke combinatie tussen sfeerreportages over tuin, interieur, karakteristieke stadjes en gedegen praktische informatie en tips voor onderhoud en restauratie. Herenhuis is een weloverwogen mix tussen een woon-, tuin- en een lifestyle-magazine. Door de vele informatie en wetenswaardigheden zal het magazine in de loop der tijd een schat aan informatie prijsgeven. Vanuit de gedachte dat ons cultuurgoed het behouden waard is, slaat Herenhuis een brug naar de huidige tijd.

Uitgeverij Merroos
Herenhuis is een uitgave van uitgeverij Merroos, een kleine familie-uitgeverij uit Doesburg. Uitgeverij Merroos is nauw verbonden aan uitgeverij Gherre, tot 2004 de uitgever van het magazine ‘Landleven’.

Het magazine
Herenhuis verschijnt zes keer per jaar. De prijs bedraagt € 4,95. Een voorproefje van het magazine is te zien op www.herenhuis.nl.

 

Nieuwsarchief