Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Musical Onze lieve vrouw van Hoorn nogmaals opgevoerd in de Noorderkerk   (17-10-2008)

wfm

Onze Lieve Vrouwe van Hoorn is terug. De succesvolle musical over de Maria van Hoorn zal op vrijdag 24 en zaterdag 25 oktober wederom worden opgevoerd door theatergroep Sowieso+. Dit naar aanleiding van de Maria tentoonstelling in het Westfries Museum. Locatie is de Noorderkerk (voorheen de Mariakerk) aan de Kleine Noord in Hoorn.

Hoorn, het jaar 1423. Tijdens een onrustige nacht ontwaakt Claes Molenaer door een fel licht dat door zijn raam schijnt. Samen met enkele lieden van dubieus allooi is hij op de Noordermarkt getuige van niets minder dan een Maria-verschijning. Alle aanwezigen zijn het er over eens: juist op die plek moet een kapel komen waar Maria kan worden vereerd. En zo geschiede.

Op die plek staat tegenwoordig de Noorderkerk. Het ideale decor voor een musical over de vele legenden rond het Maria-beeld uit Claes Molenaers’ verschijning, de Onze Lieve Vrouwe van Hoorn. De musical wordt opgevoerd door theatergroep Sowieso+ uit Hoorn. Het idee achter de musical, die dit voorjaar al met veel succes werd opgevoerd, is van Nel Swagerman. De regie wordt verzorgd door Sander Huisman, de tekst is van de hand van Ton Heijboer, de muziek is gearrangeerd door Bart Baas.

Kaarten voor de musical kosten € 10,- en zijn verkrijgbaar aan de balie van het Westfries Museum of te reserveren bij Ton Heijboer (0229-238450 of a.c.heijboer@kpnplanet.nl)

Dat de musical opnieuw wordt opgevoerd heeft alles te maken met de tentoonstelling ‘Maria. Liefde voor Maria in Noord-Holland’, die nog tot 11 januari 2009 in het Westfries Museum in Hoorn te zien is. Bezoekers van de musical ontvangen een speciale Waardecheque, goed voor een gratis audiotour bij een bezoek aan deze tentoonstelling.

Kijkt u voor alle details m.b.t. de musical op www.sanderhuisman.nl en voor de tentoonstelling op www.wfm.nl.


‘Onze lieve vrouw van Hoorn’
Noorderkerk, 24 en 25 oktober
Aanvang 20.15 uur
Toegangskaarten à € 10,- verkrijgbaar bij de balie
van het Westfries Museum

U kunt ook reserveren bij Ton Heijboer:
0229-238450 of a.c.heijboer@kpnplanet.nl

‘Maria. Liefde voor Maria in Noord-Holland’
Westfries museum, Rode Steen 1, Hoorn
5 oktober 2008-11 januari 2009
Ma-vrij: 11.00 uur - 17.00 uur en zat en zon: 13.00 - 17.00 uur
(vanaf november op maandag gesloten)

 

Nieuwsarchief