Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Maria's gratis toegang Westfries Museum   (16-12-2008)

wfm

Iedereen die Maria als roep- of doopnaam heeft, hoeft tijdens de kerstvakantie geen entree te betalen bij een bezoek aan het Westfries Museum. Een extra stimulans om de prachtige tentoonstelling 'Maria, de liefde voor Maria in Noord-Holland' te bezoeken. Het museum is vanaf 17 december volledig in kerstsfeer, aangekleed met stemmige bloemstukken en kerststallen uit eigen collectie.

Ik heet Maria
U kent vast wel iemand die Maria heet, of die deze naam als doopnaam heeft meegekregen. Misschien bent u zelf wel naar de Moeder Gods vernoemd. In dat geval mag u van 20 december tot en met 4 januari 2009 gratis naar het Westfries Museum. Daar is nog tot 11 januari een tentoonstelling te zien over de rijke geschiedenis van de verering van Maria in Noord-Holland. Het onderwerp en de intieme sfeer van de tentoonstelling sluiten helemaal aan bij de kersttijd.

Bloemdecoraties
Vanaf 17 december schittert op de Mariatentoonstelling ook een bloemdecoratie van bloemist Vok Jong uit Hoorn. Het is er één uit een serie die Vok Jong speciaal voor het museum maakt en die in verschillende ruimten te zien zullen zijn. Daarbij heeft Vok Jong zich vooral door de klassieke sfeer van het prachtige museumgebouw laten inspireren.

mariaomgang

Speurtocht
Tijdens de kerstvakantie is er voor de kinderen een speciale speurtocht. Die voert langs vele bijzondere voorwerpen en door spannende ruimten in het bijna 400 jaar oude gebouw. Ongetwijfeld wordt de speelgoedkamer daarbij niet overgeslagen. Daar zijn gedurende de kerstvakantie de kerststallen van het museum te zien.

Het Westfries Museum is tijdens de kerstvakantie op maandag 22 december, Eerste Kerstdag, maandag 29 december en Nieuwjaarsdag gesloten. Op 24 november en op 31 december sluit het museum om 16.00 uur.

 

Nieuwsarchief