Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Elf extra parkeerplaatsen Kerkplein   (09-06-2017)

kerkplein

De proef op het Kerkplein is tussentijds aangepast. Er zijn 11 parkeerplaatsen bijgekomen op het Kerkplein en vanaf 19 juni gaat de maximale parkeerduur van 30 minuten naar 1 uur.

Half april is de proef gestart om het Kerkplein aantrekkelijker te maken. Van verschillende ondernemers en bewoners hebben we gehoord dat er nu te weinig parkeerplaatsen zijn en dat de maximale parkeerduur van een half uur te kort is. Daarom hebben we in de strook tegenover de terrassen van Het Huis Verloren en ’t Kroegie parkeerplaatsen terug gebracht. Dat zijn er 11 en 1 gehandicaptenparkeerplaats aan de andere kant van het Kerkplein. Ook verlengen we de maximale parkeertijd op het Kerkplein naar één uur. De mobiele parkeerapps moeten deze nieuwe tijd in hun systeem verwerken. Daarom gaat de parkeertijd van één uur in op 19 juni. 

 ‘Is deze situatie definitief’ vraagt u zich misschien af? Nee, dat is niet het geval. Het gaat om een proef waarin we ervaren wat werkt en wat niet.  

Waarom ook alweer deze proef?

Plan Kerkplein

Het is belangrijk dat de binnenstad een gezond en aantrekkelijk gebied is en blijft voor bewoners, bezoekers en ondernemers. Hiervoor hebben we vorig jaar samen met de stad de binnenstad visie opgesteld. Het project voor het Kerkplein en de Kerkstraat is hier een vervolg van. We willen er samen met bewoners, ondernemers en bezoekers een plein van maken waar je wilt zijn. Met deze proef ervaren we wat werkt en wat niet.  

Evaluatie

In september en oktober evalueren we de proef. Behalve verkeerstellingen, betrekken we ook de ervaring van ondernemers, bewoners en bezoekers. Die evaluatie geeft belangrijke informatie voor het definitieve herinrichtingsplan voor het Kerkplein en de Kerkstraat.

 

Gemeente Hoorn

Zoals gepubliceerd in het stadsnieuws van gemeente Hoorn.  

 

 

Lees ook ons eerder geplaatste artikel over de proef om ervaring op te doen voor een definitief plan voor een nieuw Kerkplein. 

 

Nieuwsarchief