Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Zingende Horinezen en Hoornaars gezocht!   (25-09-2017)

logo oudhoornWe zijn op zoek naar zangers en spelers voor een ode aan de stad Hoorn. Vereniging Oud Hoorn bestaat 100 jaar en brengt daarom een boek uit. De onthulling hiervan wordt feestelijk omlijst met de muzikale theatervoorstelling ‘Ik hou van Hoorn’ in de grote zaal van Het Park op zondag 19 november. Een raamvertelling voor en door liefhebbers van onze stad. Wat maakt haar zo onweerstaanbaar, al honderd jaar lang?

De voorstelling ‘Ik hou van Hoorn’

Johan Kerkmeijer krijgt 100 jaar na de oprichting van vereniging Oud Hoorn de kans om te kijken wat er in die jaren gebeurd is met zijn geliefde, de stad Hoorn. Hoorn wordt gepersonifieerd door een vrouw: begeerlijk, berekenend en onvoorspelbaar. Vrouwe Hoorn en haar ontwikkeling wordt ook becommentarieerd door een tweede aanbidder. Eentje uit de 21e eeuw, een moderne aanbidder. In de voorstelling worden dramascènes afgewisseld met muziek, informatie, video, vertellers, spelshows en een quiz. Met in de hoofdrol de stad en haar volk.

Zing mee!

De inwoners staan centraal en daarom kan iedereen die dat wil zijn stem laten horen. Er wordt een gelegenheidskoor opgericht dat een aantal nummers zingt en daarnaast ook meedoet met scènes en een rol speelt in de quiz. Lijkt het je leuk om mee te werken? Geef je dan op via 100jaaroudhoorn@gmail.com

Planning

Er is een aftrapbijeenkomst op zondagmiddag 8 oktober in Het Park. Hier wordt het script gepresenteerd en vertellen we je precies wat de bedoeling is. Verder zijn er zang- en spelrepetities op maandagavond 30 oktober en 6 november, op zondagmiddag 12 november en een generale repetitie op maandag 13 november. En dan natuurlijk de voorstelling op zondag 19 november 15:00 uur.

Kaarten

Ben je niet zo’n zangtalent, maar wel nieuwsgierig geworden? Kaarten via zijn verkrijgbaar via www.hetpark.nl, zoek op Ik hou van Hoorn

 

 

Nieuwsarchief