Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Monumentenprijs voor voormalig diaconiehuis   (14-12-2020)

DiaconiehuisNormaal gesproken wordt de monumentenprijs van de Vereniging Oud Hoorn uitgereikt tijdens de ledenvergadering van de vereniging. Dit jaar is de ledenvergadering online via Teams gehouden. Dat hield in dat de prijs niet kon worden overhandigd aan de winnaars.
De overhandiging van de prijs heeft op maandag 14 december toch nog plaatsgevonden. De prijs is gegaan naar het Huis met de drie Egeltjes, Achterom 3. Een prachtig historisch pand met een rijke geschiedenis.

 

Diaconiehuis

Diaconiehuis Diaconiehuis

 Het pand is herbestemd naar zijn oorspronkelijke functie, woonhuis. Het verschil met de oorspronkelijke functie is dat er nu veel kleine woningen, 14, in het pand zijn gerealiseerd met behoud van de monumentale waarden.

 

 

 

 

 

 

 

De prijs is uitgereikt door de voorzitter van de vereniging aan de heren Paul van Stralen en Bas Zuurbier, de opdrachtgever/aannemer in aanwezigheid van Boudewijn van Langen van architectenbureau TPAHGA.

De bouwhistorische verkenning van 118 pagina's treft u hier

Diaconiehuis

Kijk ook eens in onze Beeldbank waar dit pand (zoek Achterom 3 in het adresveld) met haar rijke geschiedenis uitvoerig is gedocumenteerd. Nettie de Roos één van onze vrijwilligers heeft in deze documentatie zeer veel werk gestoken. Het verzameldocument wordt later toegevoegd aan alle foto's van Achterom 3.

 

Nieuwsarchief