Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Bezoekersstatistieken Website, Kennisbank en Facebook: groei zet door.   (04-01-2021)

wereldkaartTijdens de Nieuwjaarsreceptie voor de Vrijwilligers van de Vereniging Oud Hoorn worden steeds de statistieken van onze digitale media bekend gemaakt en gelinkt in de toespraak van de voorzitter. Dit jaar is er geen Nieuwjaarsreceptie en wordt het contact met de vrijwilligers via Nieuwsbrieven en afzonderlijke nieuwsberichten onderhouden.  

Globaal kan gezegd worden dat het bezoek aan de website, de Kennisbank (en daarbinnen vooral de Beeldbank) en Facebook een groei hebben getoond.  

Statistiek 2020 voor www.oudhoorn.nl
In 2020 is er een lichte stijging te zien van het aantal bezoekers tot 52.929. 633 bezoekers meer dan 2019 wisten onze website te vinden. Helaas zijn de Google Analytics grafieken niet altijd erg begrijpelijk, met soms onduidelijke verwijzingen naar percentages of andere zaken. Zie de grafieken hier over het jaar 2020.

 wereldkaart

Statistiek Kennisbank 2020

Toelichting:
Niet alleen de bezoekersaantallen zijn in 2020 opnieuw fors gestegen maar bovenal het aantal bekeken foto’s in de beeldbank en het aantal downloads van de dossiers in HDS.

Deze en andere stijgingen zijn o.a. veroorzaakt door:
1. Het vele werk uitgevoerd door de redacteuren in de beeldbank
2. Eind 2019 is een belangrijk deel van de dossiers aan HDS toegevoegd
3. Het voor smartphones geschikt maken van de gehele Kennisbank wat o.a. resulteert in de hogere cijfers bij Publicaties.
4. Mogelijk heeft ook de corona-pandemie een rol gespeeld door de lock-downs, adviezen om thuis te blijven, etc.

4 januari 2021, Gerard van Stijn

De volledige bezoekersstatisiteken van de Kennisbank treft u hier

Facebook

FacebookAan het begin van het nieuwe jaar bekijken we weer even de kengetallen van de FaceBook pagina van Vereniging Oud Hoorn, die nu al sinds 2013 “in de lucht” of “op het Web” te volgen is. En we zijn opnieuw populairder geworden: van 1605 “likes” op 31 december 2019 naar 1735 “likes” op 2 januari 2021. En we hebben 1792 volgers: dus er zijn mensen die ons niét leuk vinden, en wel onze Vereniging of FaceBook in de gaten houden, om te checken of er niet iets ‘verkeerds’ gezegd wordt over Jan Pietersz. Coen of de ideeën voor hoogbouw in Hoorn.


We kregen in 2020 eindelijk de eerste recensie van onze Vereniging op onze FaceBook-pagina: vijf sterren! En daarbij de opmerking: “Past goed op ons erfgoed en heeft veel informatie.”

De volledige bezoekersstatistieken van de Facebook pagina treft u hier

 

Nieuwsarchief