Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Always Forward 4 april 100 jaar   (26-03-2021)

Always ForwardVoetbalvereniging Always Forward bestaat op 4 april 100 jaar. Speciaal voor dit jubileum brengt de club een boek uit van 200 pagina’s. Een reis door honderd jaar voetbalverleden, vanaf het prille begin tot voetballen in coronatijd. Het boek is te bestellen via de website www.alwaysforward.nl.

Always Forward is opgericht in 1921 door een handvol katholieke jongens. Eén van die jongemannen was Jan ‘Brunie’ Kaag, wiens kicksen dan ook de cover van het boek sieren. De club kent een bijzondere ontwikkeling, alleen al vanwege de groeicijfers – van twaalf jongemannen bij oprichting tot zo’n 1500 leden anno 2021. ‘Honderd jaar Always Forward’ neemt de lezer bij de hand door honderd jaar Hoornse voetbalgeschiedenis Hoorn en zet tal van bekende en onbekende prominenten voor het voetlicht.

Redactie bleek zware dobber
Een enthousiaste redactie onder leiding van voorzitter Willem Kluft stelde een lijst van artikelen samen op basis diverse invalshoeken; verhalen die er absoluut in moesten, verhalen die een plaats verdienden en wetenswaardige of zelfs ludieke artikelen. Zo ontstond een mooie balans rond 100 jaar Always Forward.

Wat de redactie niet had gepland, was het compleet stilleggen van de competities. Zie maar eens een foto te maken van de selectie wanneer men niet bij elkaar mag komen. Probeer maar eens vrijwilligers, spelers of bestuur op een foto te krijgen, met de lockdown onverbiddelijk van kracht. Toch is het gelukt. ‘Honderd jaar Always Forward’ is een geweldig boek. Een lijvig werk over een vereniging die qua sportieve prestaties wellicht wat vaker omhoog mag kijken, maar ook een vereniging met een warm en sociaal hart. Een plek waar de grootste prestaties minstens zo vaak buiten het veld liggen.

Het boek is vanaf half april 2021 beschikbaar !

Bestellen kan hier

 

 

Nieuwsarchief