Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

VEEL PLEZIER EN EEN MOOI RESULTAAT   (01-06-2021)

Begraafplaats Keern Het gebeurt niet vaak dat er vlaggetjes op een begraafplaats worden opgehangen, maar daar was zaterdag alle reden toe.
Hoorn deed in het kader van NLdoet. Een grote groep vrijwilligers ging zaterdagmorgen 29 mei enthousiast  aan de slag om graven schoon te maken, onkruid te wieden en plantjes neer te zetten.

Een gemêleerd gezelschap bestaande uit vrijwilligers die vaak op de begraafplaats zijn, anderen die daar nog nooit waren geweest, hardwerkende wethouders en gemeenteraadsleden, een niet te vergeten oud-wethouder, maar vooral veel jonge mensen.


Vrienden van begraafplaats Keern

Deze scholieren hadden zich aangemeld vanwege hun maatschappelijke stage. Ze wisten eigenlijk niet waaraan ze begonnen, maar het werk bleek leuker dan verwacht. Zij hebben met plezier staan poetsen en graven in de grond en iets opgestoken over goede aarde en wat plantjes nodig hebben.

Vrienden van begraafplaats Keern

 

 

Natuurlijk was er koffie, thee, fris, koek en marsjes. Maar bij de lunch vooral gezonde dingen als appels en tomaatjes. Het belangrijkste was de plezierige en ongedwongen sfeer onder een lekker zonnetje. De dames van het Vrijwilligerspunt,  een van de aanmeldmogelijkheden, kwamen langs en ook een journalist van de krant en een fotograaf. Het is niet onopgemerkt gebleven en veel mensen die jaren langs de muur aan het Keern waren gegaan, ontdekten nu pas dat daar de oudste begraafplaats van Hoorn ligt. 

Even iets prozaïsch maar wel heel nuttig. Dankzij Bouwbedrijf Hoorn 80 konden we over een mobiel toilet beschikken.

Vrienden van begraafplaats Keern

Het is een dag voor herhaling vatbaar; wat ons betreft mag het volgend jaar ook in mei. (Dit jaar is de NLdoet dag verplaatst van maart naar mei). Als u er zaterdag niet kon zijn, kunt u altijd langskomen om te kijken hoeveel er is opgeknapt, liefst op woensdagmorgen.

Wij danken iedereen voor zijn inzet en enthousiaste aanwezigheid.

Het bestuur van de Stichting Vrienden van de begraafplaats Keern.

 

 

 

 

Nieuwsarchief