Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Hoofdredacteur neemt afscheid   (10-06-2021)

Op donderdag 10 juni werden de eerste exemplaren van het kwartaalblad van Oud Hoorn weer bij de vereniging afgeleverd. Normaal een activiteit die geen stof doet opwaaien, maar dit keer zat daar een speciaal tintje aan: het is namelijk het laatste kwartaalblad dat onder leiding van Egbert Ottens wordt uitgegeven, hij stopt helaas als hoofdredacteur.

Het kwartaalblad van Oud Hoorn is in de loop der jaren, mede door de tomeloze inzet van Egbert, een verzamelaarsobject geworden. Veel leden hebben een aparte hoek in hun boekenkast ingeruimd om de complete jaargangen te bewaren. Het kwartaalblad verhaalt over de rijke geschiedenis van Hoorn en haar bewoners, straten en monumenten, maar ook over actuele zaken en de inrichting van Hoorn als groeiende stad.

Zo'n vijftien jaar lang was Egbert Ottens hoofdredacteur van het blad, dat in die periode een metamorfose onderging naar een fraai full colour magazine, met een gevarieerde en steeds zeer lezenswaardige inhoud. Over die inhoud hoeft de vereniging zich gelukkig geen zorgen te maken: het blad kent nog steeds een enthousiaste redactie, aangevuld met verschillende schrijvers. En wat Egbert zelf betreft: die kan het schrijven niet laten, dus gelukkig zullen ook van zijn hand de komende jaren nog ongetwijfeld mooie artikelen in het blad verschijnen.

Om aan het afscheid een feestelijk tintje te geven werd Egbert in het Verenigingsgebouw opgewacht door een aantal redactie- en bestuursleden en verwelkomd met koffie en taart.

Afscheid Hoofdredacteur

Egbert Ottens (links) ontvangt het kwartaalblad uit handen van de voorzitter van Oud Hoorn Jaap van der Hout.

 

 

Nieuwsarchief