Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Er kan nu gestemd worden op Rita Lodde   (29-11-2021)

Begraafplaats KeernVeel mensen in Hoorn doen af en toe of regelmatig vrijwilligerswerk. En deze vrijwilligers mogen best eens extra in het zonnetje gezet worden! Daarom organiseert Vrijwilligerspunt jaarlijks de Vrijwilligersprijs Hoorn in samenwerking met de gemeente Hoorn. Dé waarderingsprijs voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties. Van 24 november tot en met 9 december kan er door iedereen gestemd worden op zijn of haar favoriete genomineerde. Deze stemmen tellen voor 50 procent mee, want ook de jury stemt op haar favoriete vrijwilliger en vrijwilligersorganisatie en deze stemming telt eveneens voor 50 procent mee. Op 10 december zullen de winnaars bekend worden gemaakt.

Rita Lodde Rita Lodde
O.a. Stichting Vrienden Begraafplaats Keern, Vereniging Oud Hoorn (secretaris 2007-2018) en bestuurslid Publicatie Stichting Bas Baltus.

De vergeten begraafplaats aan het Keern, overwoekerd en vernield, is weer in ere hersteld. Dankzij Rita Lodde, die met een team vrijwilligers de plek helemaal wist op te knappen. ‘Het is een belangrijke plek, deze oase van rust en stilte vertelt de geschiedenis van onze stad.’ In 2019 was Rita mede-oprichter van stichting Vrienden van de begraafplaats Keern, die ervoor zorgt dat deze plek weer helemaal wordt opgeknapt. Al jaren zet Rita zich in voor het behoud van erfgoed in Hoorn en is als vrijwilliger betrokken bij meerdere organisaties. Lees hier meer over Rita

Breng hier uw stem uit

 

 

Nieuwsarchief