Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

88 jaar Deen: Geschiedenis van een familiebedrijf   (10-12-2021)

Deen

In het verenigingsgebouw van Oud Hoorn is een mooie expositie ingericht, die in vogelvlucht de historie van het typisch Hoornse familiebedrijf Deen belicht. Begonnen als kleine kruidenier met een zelfbedieningszaak aan de Koepoortsweg groeide het bedrijf uit tot een grote retailer met 80 supermarkten. Tot november van dit jaar waren de Deen Supermarkten niet weg te denken uit het straatbeeld. Niet alleen in Hoorn, ook in de regio en ver daarbuiten was dit toonaangevende bedrijf een onderdeel van de dagelijkse activiteiten van vele duizenden mensen.

Helaas was de omvang van het bedrijf toch niet groot genoeg om te kunnen blijven opboksen tegen de nog veel grotere supermarktketens in het land. Zodoende werden alle supermarkten overgedaan aan andere ketens. Reden genoeg om de ontstaansgeschiedenis en ontwikkelingen te laten zien van het bedrijf waar zoveel mensen gewinkeld en gewerkt hebben. In het komende kwartaalblad van de vereniging wordt ook uitgebreid stilgestaan bij het verdwijnen van Deen aan de hand van een groot artikel en een interview met de laatste directeur van het bedrijf, Fons Deen. Zolang de voorraad strekt krijgt iedere bezoeker aan de expositie een gratis exemplaar van het boek 'Typisch-Hoorn'. In dit boek worden naast Deen ook allerlei andere bedrijven, instellingen en bekende of soms iets minder bekende inwoners van Hoorn geportretteerd.

Deen

De expositie is te zien van 11 december tot 10 maart, toegang uiteraard gratis. 

Vereniging Oud Hoorn, Kerkmeijerzaal, Onder de Boompjes 22, Hoorn. 

Openingstijden:

elke dinsdag en donderdag van 10.00 – 16.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. onder voorbehoud van coronamaatregelen.

 

Nieuwsarchief