Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

Vereniging Oud Hoorn - Actualiteit

Gemeentelijk monument met zonnepanelen   (22-07-2023)

Technische school<br>Joh. PoststraatGemeentelijk monument Johannes Poststraat 71 is ook bekend als de Zaagtand, hoewel het Zaagtand gedeelte achter het gebouw aan de Johannes Poststraat staat en toegankelijk is vanaf de Liornestraat. Het is een voormalige technische school. Het hogere gebouw is nog in gebruik als klaslokaal (voor verschillende scholen) en de Zaagtand is een buurtcentrum geworden.

Technische school Joh. Poststraat

Zonnecoöperatie West-Friesland mag zonnepanelen gaan leggen op het dak van de Zaagtand. Daarmee gaat er weer een monument mee in de vaart der volkeren van de verduurzaming. De stroomopbrengst van deze panelen komt te goede aan de leden van de coöperatie. De leden die in aanmerking komen moeten in de postcodes wonen in en om het gebied van Hoorn Noord. (de postcoderoosregeling) De binnenstad voldoet daaraan. 1624, 1621, 1622, 1623, 1625, 1628, 1647 en 1695.

Hiermee ontstaat de mogelijkheid voor bewoners van een monument in de binnenstad alsnog van zonnestroom te gaan genieten. 

Voor informatie:
https://www.zonnecooperatiewestfriesland.nl/wp-content/uploads/2023/07/Informatie-flyer-Zaagtand-1.0.pdf


In april 2023 was er in het Verenigingsgebouw een tentoonstelling samen met bureau Erfgoed waarin de mogelijkheden van verduurzaming van Monumenten aan de orde was. Zie hier.

 

Nieuwsarchief