Meer dan een eeuw actief voor Hoorns erfgoed

-  (archief)

Toen niet, nu niet, nooit (volgeboekt)

18-09-2021

>.

Op zaterdag 18 september om 14.00 uur organiseert Oud Hoorn de lezing: Toen niet, nu niet, nooit’ over het leven van Truus Menger, verzetsvrouw en kunstenaar door haar zoon Martin Menger.

Deze lezing stond eerder gepland ter gelegenheid van ‘75 jaar leven in Vrijheid’

Verzetsheld

Truus Menger besloot al jong in het verzet te gaan. Samen met haar zusje Freddy en Hannie Schaft pleegde ze aanslagen, brachten Joodse onderduikers in veiligheid en trad ze op als koerierster voor de Raad van Verzet. Haar vriendin Hannie Schaft, bekend als het  ’meisje met het rode haar’ werd in de duinen van Bloemendaal geëxecuteerd.

Kunstenaar

Na de oorlog werd Truus Menger een beeldhouwster. Op scholen en openbare bijeenkomsten getuigde ze van haar oorlogservaringen en waarschuwde ze voor hernieuwd antisemitisme en onverdraagzaamheid. Samen met haar gezin woonde ze jarenlang in een stolpboerderij in Venhuizen en exposeerde ze haar werk meerdere malen in Hoorn.

Haar zoon Martin Menger, journalist bij het Noordhollands Dagblad vertelt over het leven van zijn moeder.

De lezing vindt plaats op zaterdag 18 september om 14.00 uur in het Foreestenhuis aan Grote Oost 43.

Volgeboekt

De lezingen kunnen vanaf nu uitsluitend door reservering en vooruit betalen van het kaartje bijgewoond worden. Reserveren per info@oudhoorn.nl.  De reservering wordt definitief door betalen van de entreeprijs op NL86 INGB 0002 1448 88, t.n.v. Vereniging Oud Hoorn o.v.v. 1x lezing datum en/of onderwerp. Of een meervoud als u meer plaatsen reserveert. De prijzen zijn gelijk gebleven: 5 euro voor leden Oud Hoorn en 6,50 euro voor niet-leden.

 

 

  Overzicht -